Dog

Az ARworks különleges, kutyaidomító, Augmented Reality technológiát használó egyszerű játékot fejlesztett az Angol Királynő uralkodásának 60. Évfordulójára. Az  iPhone-n és iPaden futó játékban előttünk, az asztalon, földön jelenik meg a királynő kedvence, a 3 dimenziós Corgi fajtájú kiskutya – aki még a macskákkal is nyugodtan megfér. Őt kell a megszokott módon, tehát simogatással és jutalmazással – különböző egyszerűbb és bonyolultabb feladatokra betanítani. Ha elég ügyesek vagyunk, még szalutálni is fog a nappalinkban vagy éppen tenyerünkben a királynő és a mi tiszteletünkre.

A kutyus persze, ahogy az az Augmented Reality technológiánál szokásos, az okostelefon kameráját egy különleges képre, a markerra tartva jelenik meg. Ehhez ebben az esetben, az eseményhez hűen, csak  egy 5-10 vagy 20-s címletű font bankjegyre van szüksége az alkalmi kutyaidomárnak – és érdemes is mindegyiket beszerezni, hiszen mindegyiken más-más produkciót fog virtuális házikedvencünk megtanulni.
Ha esetleg nem lenne bankjegy kéznél – innen letölthető: Bankjegyek

App Store link

Honlap

Facebook oldal

Videó:

Az alkalmazás (További fotók)

Az egyszerű játékot azért készítettük, hogy, kihasználva az eseményre összpontosuló világfigyelmet bemutassuk, népszerűsítsük  az AR technológiát, és azokat, akik erre hajlandóak, elgondolkodtassuk, hogy mi mindenre is lesz alkalmas ez a technológia, ha az eszközök még tovább fejlődnek.

Az Augmented Reality egy különleges, alapvetően okostelefonokon elérhető technológia, melynek segítségével a telefon élő kameraképén különleges video, fotó vagy akár – mint ebben az esetben is – animált 3D-s tartalom jelenik meg.
Az ARworks az Augmented Reality alkalmazások egyik világszinten vezető fejlesztője, aki marketing, oktatási, kereskedelmi és szórakoztató AR tartalmakat készít ügyfelei megrendelésére.
ARworks – connecting the digital world to the real one.