Mivel az ARworks okostelefonos alkalmazások fejlesztésével foglalkozik, kiváncsiak voltunk, hogy a hazai autóimportőröknek mennyire fontosak azok, akik okostelefont használnak ezért megvizsgáltuk, hogyan jelennek meg a hazai autóimportőrök hivatalos oldalai okostelefonon. Körképünkben 38 hazai autóimportőr honlapja látható mobiltelefonon, valamint – az összehasonlítás kedvéért –  laptopon megnyitva. Az anyag így egyértelműen mutatja, milyen élmény várja az autóvásárlás előtt állókat, ha okostelefonról keresik fel egy-egy importőr oldalát – e mellett, köszönhetően a PC-s nézeteknek, a laptopon látott design és átláthatóság összehasonlítására is lehetőséget ad.

A teljes, minden importőrt tartalmazó anyag innen tölthető le: AutoSurvey_byARworks
Slideshare prezentációként pedig itt találhatóSlideShareLink

A smartphone tulajdonosok készülékükön ma már kb napi 3 órát töltenek– és ez egyre kevésbé beszélgetés és egyre inkább alkalmazások használata valamint böngészés. Ezen belül pedig egyre nagyobb részt ad a vásárlást előkészítő információgyűjtés – így természetesen az autóvásárlást megelőző tájékozódás is. Ezért nagyon fontos kérdés, hogy a webes honlap mobiltelefonról megnyitva hogyan fest: olvasható méretűek-e a betűk, elég nagyok-e a menüpontok és van-e esetleg mobiltelefonon nem is megnyíló, hibát adó (video, flash) tartalom az oldalon. Ad absurdum, van-e külön mobiloptimalizált honlap – mely, amennyiben azt okostelefonról keresik fel, az ilyen készülékek képernyőméretének és használatának megfelelő megjelenésben mutatja az igényelt információt.

A képernyőnézeteket átlapozva jól látható, hogy van még mit tenni, hogy az okostelefont használók is megkapják a megfelelő figyelmet. Ebben, akár okostelefonos alkalmazások, akár mobiloptimalizált honlapok tervezésében és elkészítésében mi is szívesen segítünk.

www.arworks.hu