iBEaconCsaj2

Az iBeacon technológiára épülő okostelefonos alkalmazások pontosan meg tudják állapítani, hogy hol áll a készülék használója. A GPS alapú megoldásokkal szemben, melyek alapvetően szabad téren működnek jól és a pontosságuk 5-10 méter, az iBeacon beltéren is biztonsággal működik és 50cm-100cm pontosságot tesz lehetővé. Ennek megfelelően az app felismerheti, hogy egy termék, egy autó, egy üzlet, egy polc vagy akár egy festmény előtt áll a user – és ennek megfelelő tartalmat jelenít meg a képernyőn: videót, fotót, adatokat de akár egy megrendelő-lapot is. És ehhez semmilyen speciális kódra nincs szükség – a telefon egyszerűen tudja, mintha valami különleges hetedik érzéke lenne.

Az amerikai Apple Store-kból már 200-ban használják a technológiát és a retail szektorban – de számos más helyen is – óriási jövő vár rá.

Ennek megfelelelően mi is túl vagyunk a kísérletezési fázison és most már nyugodtan
- ismerve lehetőségeit és korlátait – ajánljuk ügyfeleinknek. Persze e mellett a már bevált Augmented Reality, 360 fokos video, fotó és más, hagyományos alkalmazások is változatlanul szerepelnek megoldásaink között.
Alább néhány ötlet a lehetséges felhasználásra – ha esetleg okostelefonos appra van szükség, mely kihasználja a legizgalmasabb, leglátványosabb és legújabb technológiákat, állunk rendelkezésre.

Kitaláljuk, megtervezzük és elkészítjük.

Retail, hipermarketek
Egy-egy adott polc, termékkör elé állva, a vásárlók ahhoz kötődő információkat kapnak, látnak készülékükön – ezek lehetnek a termékkörhöz tartozó kiegészítő információk, egyes márkák promóciói vagy éppen nyereményjátékok, amelyek csak az üzletben játszhatók. 

Autókereskedés
Csak sétáljon körbe a szalonban és a kezében lévő iPad magától tudni fogja, hogy éppen melyik modell mellett állt meg – és a modellről szóló videókat, a további elérhető színeket vagy éppen egy tesztvezetési űrlapot jelenít meg a képernyőn. De akár egy nyemerényjáték is lefuthat a háttérben, hogy kiderüljön, megnyerte-e az ajándékot az ügyfél.

Rendezvény
A céges rendezvényen vagy éppen a promóción egy hihetetlen programmal szeretné meglepni a vendégeket? Adjon a kezükbe egy tabletet, mellyel a rendezvény különböző pontjait – kiállítási tárgyakat, termékekeket, programokat –  járja körbe a látogató és mindenhol más-más izgalmas tartalom jelenik meg a megkapottt készüléken – vagy akár a saját telefonján.

Szállodák 
A hotelban  installált iBeacon rendszerrel és a hozzá kötődő app-pal a vendégek mindig tudhatják, hogy pontosan hol vannak a szállodában és éppen merre található a keresett éterem, edzőterem vagy éppen bár.