A mobiltelefon alapú VR szemüvegek egyik legnagyobb problémáját sikerült különleges, egyedi technikánkkal – egy, az apphoz kötött bluetoothon működő kontrollerrel – megoldani.

E VR szemüvegek, más néven Head Mount Display-k, a vizuális reprezentáció legújabb módját nyújtják. A felhasználó a fejére, a szeme elé helyezett szemüveg segítségével (melybe egy okostelefon kerül, amin speciálisan erre fejlesztett app fut) bármilyen 360 fokos panoráma fotó vagy panoráma videó közepébe vagy egy szabadon bejárható 3 dimenziós világba kerül.

Az élmény, a tartalomhoz kötődő hangeffektekkel együtt, egészen különleges, és a szórakoztatásnak, oktatásnak és általában bármiféle vizuális bemutatónak teljesen új formáját nyújtja.

E szemüvegek nagy részének azonban van – számunkra már csak volt – egy problémája. Mivel a telefon a szemüvegbe kerül, a képernyőjéhez már nem fér hozzá a felhasználó, így arra klikkelve már nem tud a tartalommal interakcióba kerülni.

Számos kerülő, szükségmegoldás született, de egyik sem teszi lehetővé, hogy sokféle, akár a mozgás irányára, sebességére vagy éppen egy-egy menüpont kiválasztására vonatkozó parancsot adjunk a telefonnak. Egészen mostanáig.

Egy egyszerű, de nagyon praktikus, az appba épített programkóddal, egy bluetoothon működő külső controllert kapcsolunk a telefonhoz, melynek több mint 12 gombja segítségével már bármilyen interakcióra lehetőség van.

Megoldásunknak köszönhetően még szélesebb lesz azon lehetőségek skálája, amelyen cégek marketing, sales vagy éppen oktatási tevékenységük még hatékonyabbá tételére használhatják az új VR szemüvegeket.

További VR projectek:
Atlantis, The Palm – VR App Dubaiban
Novartis VR utazás a szöveteink közé
Utcai VR kalandozások