MD

A BBDO/Proximity-vel ötletére készítettük el a Mountain Dew közel keleti kampányához a Mdew Scan Augmented Reality alkalmazást, mellyel a márka igazán direkt kapcsolatot tud  teremteni a termék és az  általa szponzorált topik – ez esetben az X-Men legújabb része – között.

Android App Link, iOS App Link

A designban kifejezetten különleges, az X-Ment idéző, látványos appot elindítva, majd a szkennelő képernyőt az üdítős dobozra tartva, a népszerű film máshol nem látható teaser videóit tekinthetik meg a vásárlók. Ez, egyes közel-keleti országokban – például Szaúd Arábiában, ahol egyáltalán nincsenek mozik – egészen erős motivációt jelentenek a vásárlásra. De máshol is népszerű megoldás, hiszen olyan teaser videók is vannak benne, melyek máshol egyáltalán nem láthatóak.

Az arabul és angolul elérhető alkalmazás – bármennyire egyszerű is – nagyon jó példája annak, hogy hogyan lehet direkt módon, a terméket izgalmas multimedia tartalmakkal felöltöztetve és így az értékesítést segítve egy okostelefonos appot a kommunikációban használni.

Cikk